تاریخ انتشار : پنجشنبه 18 آبان 1396 - 16:13
کد خبر : 26731

در دولت یازدهم، هفت هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار به دهیاری های کشور اختصاص داده شد

در دولت یازدهم، هفت هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار به دهیاری های کشور اختصاص داده شد

در این جلسه که با حضور اسماعیل زیارتی نصرآبادی مدیرکل برنامه ریزی و مدیریت توسعه روستایی وزارت کشور برگزار شد، هریک از دهیاران و رئیسان شوراهای اسلامی بخش مرکزی شهرستان رشت به بیان مسائل و مشکلات در حوزه خود از جمله موضوع آسفالت، آب شرب روستایی، فرسودگی شبکه های برق پرداختند.
بخش مرکزی شهرستان رشت، ۷۵ روستا، ۶۱ هزار نفر جمعیت و ۱۸ هزار و ۶۱۷ خانوار دارد.

به نقل از ایرنا،  جلسه بررسی مشکلات بخش مرکزی شهرستان رشت  صبح جهارشنبه ۹۶/۸/۱۷ با حضور مدیرکل برنامه ریزی و مدیریت توسعه روستایی وزارت کشور، جعفرزاده نماینده رشت، فرماندار رشت، سید نژاد مدیرکل امور روستایی و عشایری استانداری گیلان، اکبرزاده مدیرکل بنیاد مسکن گیلان  و بخشدار و دهیاران بخش مرکزی در فرمانداری رشت برگزار شد.

مدیرکل برنامه ریزی و مدیریت توسعه روستایی وزارت کشور در این جلسه  گفت: در دولت یازدهم، هفت هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار به دهیاری های کشور اختصاص داده شد که ۷۲ درصد کل اعتبارت اختصاص یافته از بدو تاسیس دهیاری ها از سال ۱۳۸۲ را شامل می شود.

اسماعیل زیارتی نصرآبادی روز چهارشنبه  با اعلام این مطلب افزود: این توجه و اختصاص اعتبار به دهیاری های کشور در سال جاری نیز مورد اهتمام است.
وی با اشاره به اختصاص اعتبار از محل اعتبارات سوخت به دهیاری ها خاطرنشان کرد: سهم ما در اعتبارات سوخت ، ۲۰ درصد بود که در زمان حاضر، به ۳۵ درصد رسیده است.
زیارتی نصرآبادی درباره اعتبارات دهیاری ها از محل مالیات بر ارزش افزوده نیز بیان کرد: تا سال گذشته هر شهرستان درآمد را بین دهیاری ها و شهرستان های همان بخش توزیع می کرد و در برنامه ششم توسعه، قرار بر این شد که اعتبار به نسبت ۷۰ درصد شهری و ۳۰ درصد روستایی توزیع شود.
وی بیان داشت: پیشنهادی برای قانون برنامه بودجه سال ۹۷ تهیه کرده ایم که اعتبارات دهیاری ها از محل مالیات بر ارزش افزوده، به نسبت جمعیت شهری و روستایی تقسیم شود.

**ارائه تسهیلات در بخش اشتغالزایی و درآمد پایدار برای دهیاری ها
زیارتی نصرآبادی با اشاره به ارائه تسهیلات در بخش اشتغالزایی و درآمد پایدار برای دهیاری ها گفت: به طرح های توجیهی و اشتغالزایی دهیاری ها ، تسهیلات تعلق می گیرد.
وی با بیان اینکه آماده پرداخت تسهیلات هشت درصد، یک سال تنفس و بازپرداخت پنج ساله هستیم، خاطرنشان کرد: اطلاعات بیشتر در این باره در سامانه اطلاع رسانی سازمان دهیاری های کشور وجود دارد.
وی با اشاره به نقش مهم دهیاری ها و شوراها در روستاها بیان داشت: استقرار ۳۸ هزار شورای اسلامی روستایی و ۳۳ هزار و ۶۰۰ دهیاری در سطح کشور به عنوان بازوان اجرایی شوراها از اقدامات وزارت کشور برای نهادینه کردن مردم سالاری است و بیانگر این رویکرد است که امور مردم توسط خود آنان مدیریت می شود.

**کاهش سالانه ۷۰۰ هزار نفر جمعیت روستایی کشور
زیارتی نصرآبادی در ادامه این جلسه، با اشاره به کاهش سالانه ۷۰۰ هزار نفر جمعیت روستایی در کشور بیان داشت: نیازمند تغییر رویکردهای گذشته هستیم و دهیاری ها بایستی به این مهم توجه داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: واقعیت جامعه روستایی گویای آن است که ما با تزریق پول و اعتبار ، برق رسانی و جاده سازی نمی توانیم به توسعه دست یابیم بلکه برای دستیابی به توسعه در روستاها ، در وهله اول به طور جدی نیازمند تغییر رویکردها هستیم.
مدیرکل برنامه ریزی و مدیریت توسعه روستایی وزارت کشور اضافه کرد: بخش کشاورزی ما از ۲۰ سال گذشته تاکنون بین چهار میلیون تا چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفر شاغل داشته و بیش از این ظرفیت ندارد.


وی با اشاره به شعار سال ۲۰۱۶ سازمان ملل با عنوان آموزش یعنی فراموش کردن اظهار کرد: در گذشته آموزش یعنی باسواد بودن، برخورداری از سواد رایانه ای و … اما بر اساس شعار مذکور، فراموش کردن به معنی از یاد بردن همه باورهای غلطی است که تاکنون ما را به نتیجه نرساند.
زیارتی نصرآبادی با تاکید بر این که دهیاری ها و شوراها بایستی موضوع روستا را درست شناسایی و هدف گذاری کنند، خاطرنشان کرد: آنها بایستی چند موضوع بزرگ و مشکلات مربوط به آن را شناسایی و به دنبال رفع چالش ها باشند.

 

 

** ضرورت توجه دهیاری ها به شفاف سازی عملکردهای مالی 
زیارتی نصرآبادی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر لزوم توجه دهیاری ها به شفاف سازی عملکردهای مالی و ارائه گزارش به اهالی در روستاهای محل خدمت بیان کرد: متاسفانه طی ۱۵ سال اخیر، ضعف هایی در این رابطه مشاهده شده است.
وی اعتماد اجتماعی را مهمترین سرمایه دهیاری ها و توسعه در روستا عنوان و اظهار کرد: بر اساس آیین نامه مالی دهیاری ها، دهیاران نباید اعتبار دهیاری را خارج از محدوده قانونی روستاها ، هزینه کنند.

**دهیاری ها نیازمند حمایت قانونی هستند
زیارتی نصرآبادی در خاتمه سخنانش با تاکید بر اینکه دهیاری ها بایستی مورد حمایت قانونی قرار گیرند، افزود: زمانی که نهاد جدیدی را در روستاها به وجود می آوریم، بایستی حمایت های قانونی آن نیز مورد توجه باشد.
وی با بیان اینکه بیشتر مشکلات در روستاها و دهیاری ها به تداخل با سایر دستگاه ها بر می گردد، اظهار داشت: بایستی وظایف و اختیارات سایر دستگاه ها با توجه به تشکیل دهیاری ها، مورد بازبینی قرار گیرد.

 

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادینماینده رشت نیز در این جلسه با بیان این که ۵ / ۱ میلیارد دلار برای حوزه اشتغال روستایی در نظر گرفته شده، بیان کرد: طرح های اشتغال زایی روستایی با ارائه تسهیلات مورد حمایت قرار می گیرند. وی افزود:: علاوه بر تسهیلات هشت درصد، تسهیلات چهار درصد و ۲ درصد نیز با تنفس یک ساله و در مواردی یک سال و نیم، برای دهیاری ها در روستاها در نظر گرفته شده است.


وی با اشاره به نقش مهم دهیاری ها در روستاها اظهار کرد: دهیاری ها بایستی با توجه به اهمیت طرح های اشتغال زایی، در توسعه و عمران روستاها تلاش کنند.
جعفرزاده با اشاره به اهمیت توجه به روستاها همانند شهرها برای جلوگیری از مهاجرت خاطرنشان کرد: هنوز در برخی روستاها از جمله در بخش مرکزی شهرستان رشت، دانش آموزان با کوچکترین بارندگی برای عبور از پل مسیر مدرسه شان با مشکل مواجه هستند.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات مربوط به دفن زباله در سراوان رشت و ورود شیرابه های ناشی از آن در سفره های آب زیرزمینی ، فاضلاب و آب شرب روستایی اظهار کرد: برای رفع همه این مشکلات بایستی تلاش بیشتری انجام گیرد.
وی در ادامه با بیان عقب ماندگی های استان گیلان تصریح کرد: گیلان به ظاهر سرسبز ، در داخل عقب ماندگی های زیادی دارد که در برخی موارد، ما موجب این عقب افتادگی شده ایم.
جعفرزاده از دهیارهای بخش مرکزی شهرستان رشت خواست تا مشکلات مهم مربوط به حوزه کاری شان را شناسایی و اعلام کنند تا با برنامه ریزی، برای رفع آنها اقدام شود.

** در برخی شاخص ها ، پایین تر از میانگین کشوری هستیم
فرماندار شهرستان رشت نیز در ادامه این جلسه بیان داشت: در برخی شاخص های برخورداری در بخش های مختلف در روستاها بویژه در بخش مرکزی ، از میانگین کشوری پایین تر هستیم.
سیروس شفقی با تاکید بر اینکه بایستی برای ارتقاء این شاخص ها تلاش و همت بیشتری شود، اظهار کرد: دهیاری ها و شوراهای اسلامی در روستاها نقش مهمی در این رابطه دارند.


وی در بخش دیگری از این جلسه با بیان این که گردشگری و کشاورزی محور اصلی توسعه استان گیلان و شهرستان رشت است، تصریح کرد: وجود اراضی ، منابع و عدم محدودیت ها لازمه کشاورزی است که با توجه به جغرافیای گیلان، امکان کشاورزی در برخی روستاها امکان پذیر نیست.
شفقی بیان داشت: وضعیت فرهنگی مردم روستاهای گیلان به ویژه شهرستان رشت با توجه به افزایش سطح تحصیلات ، موجب شده که برخی افراد در روستاها تمایلی به اقتصاد سنتی نداشته باشند، بنابراین ایجاد فرصت های لازم در روستاها ضروری است.
فرماندار شهرستان رشت با اشاره به گردشگرپذیر بودن استان گیلان خاطر نشان کرد: میزان ورود گردشگر با امکانات موجود، تناسب ندارد که بایستی به این مهم نیز توجه شود.


محمد اکبرزاده مدیرکل بنیاد مسکن استان گیلان نیز در این جسله گزارشی از اقدامات انجام شده و در دست اجرا در بخش مرکزی شهرستان رشت در بخش آسفالت و طرح هادی روستایی ارائه داد.
در این جلسه که با حضور اسماعیل زیارتی نصرآبادی مدیرکل برنامه ریزی و مدیریت توسعه روستایی وزارت کشور برگزار شد، هریک از دهیاران و رئیسان شوراهای اسلامی بخش مرکزی شهرستان رشت به بیان مسائل و مشکلات در حوزه خود از جمله موضوع آسفالت، آب شرب روستایی، فرسودگی شبکه های برق پرداختند.
بخش مرکزی شهرستان رشت، ۷۵ روستا، ۶۱ هزار نفر جمعیت و ۱۸ هزار و ۶۱۷ خانوار دارد.

📸عکس: مهتاب‌باقرزاده

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.